Termeni si conditii de utilizare RevisalPlus.

Prezentul Contract reprezintă un acord legal între societatea S.C. EMBER SOFTWARE S.R.L. cu sediul în Iași, str. Sf. Lazar, nr. 27, CUI: 39697931, J22/2037/2018, în calitate de Producător și dumneavoastră (persoană fizică sau juridică), în calitate de Utilizator, având ca obiect dreptul de utilizare a Platformei REVISAL PLUS (denumită în continuare "Platformă"). Prin instalarea și/sau utilizarea Platformei, Utilizatorul acceptă în mod expres prevederile acestui contract.

Dreptul de utilizare a Platformei poate fi dobândit prin achiziționarea unei licențe Software as a Service (SaaS - închirierea unei licențe pe bază de abonament).

În prealabil utilizării programului pus la dispoziția clientului, acesta va trebui să-și exprime acordul în mod expres cu privire la termenii și condițiile acestuia prin bifarea căsuței „Sunt de acord cu termenii si condițiile programului Revisal Plus", moment în care se poate considera că a avut loc o acceptare din partea Clientului a ofertei Prestatorului, în condițiile stipulate de art. 9 din Legea comerțului electronic 365/2002. Bifarea căsuței reprezintă o semnătura electronică, in sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnăturii electronice nr. 455/2001, având aceeași valoare cu o semnătură olografă.

Prezentul contract va fi interpretat în conformitate cu și completat de termenii și condițiile acestuia.

1. Dispoziții generale

În temeiul prezentului Contract, Producătorul acordă Utilizatorului dreptul neexclusiv de utilizare a Platformei. Prin acest Contract nu se face niciun transfer de proprietate intelectuală între Producător și Utilizator. Producătorul rămâne titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra Platformei, componentelor acesteia, precum și asupra documentației care o însoțește.

Această Platformă nu poate fi decompilată, dezasamblată sau recompilată fără autorizarea expresă a Producătorului. Platforma este licențiată ca produs unic.

Orice modul sau arhivă care vine în completarea Platformei livrate inițial (fie la inițiativa Producătorului, fie la cererea Utilizatorului) face parte integrantă din aceasta și reprezintă obiectul prezentului Contract.

Platforma este protejată prin legislația privind dreptul de autor și prin toate celelalte norme juridice naționale și internaționale cu privire la drepturile de proprietate intelectuală.

Producătorul poate modifica în orice moment prezentul Contract, modificările fiind notificate Utilizatorului. În aceleași condiții stipulate de art. 4 pct. 3 din Legea nr. 455/2001 și de art. 9 din Legea nr. 365/2002, Utilizatorul își va exprima consimțământul cu privire la modificările contractuale propuse de Ember Software SRL prin bifarea unei căsuțe puse la dispoziția acestuia prin intermediul platformei Revisal Plus.

2. Obiectul Contractului

Platforma oferă Utilizatorilor posibilitatea gestionării facile a documentelor și a fluxului de informații specifice generate de obligațiile de conformare la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date ("Regulament").

În baza Contractului, Ember Software SRL, în calitatea sa de autor și deținător exclusiv al tuturor drepturilor patrimoniale de autor privind Platforma, având caracteristicile așa cum sunt acestea descrise în al doilea paragraf al acestei Clauze 1.1, cesionează în favoarea Utilizatorului Înregistrat, în mod neexclusiv, în schimbul plății Remunerației (așa cum este aceasta definită mai jos) dreptul de a utiliza Aplicația, în condițiile stabilite mai jos.

Caracteristicile Platformei: extensie a software-ului REVISAL ce are ca principale funcționalități: generare documente, istoric operații, alerte și notificări, tipizate customizabile, câmpuri adiționale, adeverință de vechime, transmitere și verificare REGES, raport stare contracte, tabel CO, tabel ROI, tabel mișcări în luna, raport dinamic, pontaj, backup baze de date. Pentru evitarea oricărui dubiu, pe parcursul executării prezentului Contract, aceste funcționalități pot fi îmbunătățite de către Ember Software SRL și, de asemenea, funcționalități adiționale pot fi adăugate acestui Software.

Prin prezentul Contract, Ember Software SRL cesionează în mod neexclusiv, pe o perioada stabilită prin acordul părților contractante, începând de la data plasării comenzii sau data creării contului, iar obligațiile părților intră in vigoare de la aceasta dată. Ember Software SRL cesionează în favoarea Utilizatorului Înregistrat, dreptul de a avea acces la Software și de a utiliza Software-ul. Ca urmare a cesiunii astfel făcută de către Ember Software prin prezentul Contract, Utilizatorul Înregistrat nu va avea dreptul și nici nu va permite unei terțe părți:

  1. Reproducerea permanentă sau temporară a Software-ului, integral sau parțial, prin orice mijloc și sub orice formă, inclusiv în cazul în care reproducerea este determinată de instalarea, stocarea, rularea sau executarea, afișarea sau transmiterea prin rețea;
  2. Traducerea, adaptarea, aranjarea și orice alte transformări aduse Software-ului, precum și reproducerea rezultatului acestor operațiuni;
  3. Distribuirea și închirierea originalului sau a copiilor Software-ului, sub orice formă.

Accesul Utilizatorului Înregistrat la Software și utilizarea acestuia împreună cu toate specificațiile și funcțiile menționate în acest Contract se va face virtual, prin conexiune la internet. Produsele comercializate pe site vor fi livrate electronic în momentul descărcării acestora, iar plata pachetelor sau a licențelor se va efectua în aplicația desktop sau pe site. Imediat ce se efectuează plata tipului de abonament ales, Clientul va avea acces la serviciile incluse în pachetul abonamentului din momentul confirmării plății. Anularea comenzii se poate efectua până in momentul efectuării plății. În cazul in care Clientul nu notifică renunțarea la abonamentul ales cu minim 30 de zile calendaristice înainte de expirarea termenului de valabilitate a abonamentului, în fiecare lună abonamentul se va prelungi automat fără nicio altă formalitate.

În cazul în care Clientul dorește modificarea tipului de abonament ales pe parcursul perioadei în care este activ un abonament anterior ales, acest lucru este posibil – schimbarea intrând in vigoare în termen de 7 zile de la data intervenirii acordului dintre părți și momentului efectuării plății pentru serviciul contractat.

3. Teritoriul

Cesiunea drepturilor de utilizare a Software-ului în favoarea Utilizatorului Înregistrat, avută în vedere de acest Contract, va acoperi toate țările și teritoriile din întreaga lume, astfel încât accesul și utilizarea Software-ului pot fi realizate de către Utilizatorul Înregistrat de oriunde.

4. Limitări

Utilizatorul Înregistrat confirmă în continuare în mod expres că înțelege și este de acord ca cesiunea dreptului de a utiliza Software-ul astfel cum este aceasta prevăzută prin prezentul Contract, natura acesteia fiind neexclusivă. Astfel, Ember Software are dreptul de a acorda, oricând si pe orice durată, drepturi similare cu cele ale Utilizatorului Înregistrat si oricăror alți Utilizatori Înregistrați (clienți) ai Platformei, în condiții stabilite de Ember Software SRL după cum va considera oportun. Programul nu poate fi transferat, vândut, cedat, sublicențiat, indiferent prin ce mijloace sau pus la dispoziția unei alte părți, fără a avea, în prealabil, acordul scris al Prestatorului.

Activitatea contului Clientului va fi stearsa automat dupa 2 ani de la expirarea abonamentului. In cazul in care Clientul nu a continuat cu un abonament platit, stergerea se va face la 3 luni de la expirarea perioadei de proba. Datele șterse nu vor putea fi restaurate.

5. Durata și prețul contractului

Prezentul contract intră în vigoare la data confirmării termenilor si condițiilor prin bifarea căsuței "Sunt de acord cu termenii si condițiile programului Revisal Plus". Imediat ce plata a fost efectuată, Utilizatorul va avea acces la serviciile incluse în abonament/licență. Prețul, modalitățile de plată, durata și condițiile de utilizare sunt detaliate în ofertele de abonament/licență prezentate in Platforma.

În schimbul cesiunii neexclusive a drepturilor de a utiliza Software-ul, pentru întreaga perioadă a Contractului, Utilizatorul înregistrat va plăti către Ember Software un preț ("Remunerația"). Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată vor fi specificate în Comandă. Ember Software va emite o factură către Utilizatorul înregistrat pentru Software-ul furnizat, iar Utilizatorul Înregistrat are obligația de a furniza toate informațiile necesare emiterii facturii, conform cu legislația în vigoare.

Prin trimiterea Comenzii, Utilizatorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în contul său.

În funcție de durata pentru care accesul la Software este asigurat fiecărui utilizator înregistrat, remunerația va varia conform informației furnizate in platformă. Ember Software este îndreptățită să efectueze modificări în structura și cuantumul Remunerației, aceste modificări vor fi aplicabile numai pentru viitor și se referă la accesul la Software-ul în viitor.

6. Garanții. Limitarea responsabilității

Producătorul garantează Utilizatorului că Platforma: nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unei terțe părți, nu încalcă nicio reglementare legală în vigoare, nu conține niciun fel de componente software dăunătoare care pot afecta funcționarea corectă și sigură a sistemului. Producătorul garantează că Platforma va funcționa în deplină conformitate cu specificațiile în condiții normale de funcționare. Orice alte garanții sunt excluse.

Producătorul va acorda Utilizatorului asistență tehnică (mentenanță) la adresa de email: info@revisalplus.ro, în condițiile și termenele specificate în cadrul fiecărui abonament.

Platforma este furnizată ca atare. Producătorul nu asigură, nu garantează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele utilizării acesteia. Producătorul nu este responsabil față de Utilizator sau față de orice terț pentru niciun prejudiciu direct sau indirect, consecvent sau accidental, rezultat din utilizarea sau imposibilitatea de utilizare a Platformei. Modelele de documente puse la dispoziție Utilizatorului prin intermediul Platformei nu sunt emise de instituții publice sau private interne sau internaționale și nu reflectă opinia unei astfel de instituții. Aceste modele au un caracter orientativ, urmând ca Utilizatorul să le adapteze la situația concretă în care se află. Utilizarea acestora se face pe riscul Utilizatorului.

7. Actualizare. Mentenanță

Actualizările se vor efectua de către Producător în cadrul programului de mentenanță ori de câte ori este necesar din punct de vedere tehnic, precum și atunci când se impun datorită modificărilor legislative. Producătorul depune toate diligentele pentru actualizarea modelelor documentelor în conformitate cu ultimele modificări legislative interne și internaționale, dar având în vedere frecvența și volumul acestora nu poate garanta un termen de conformare al întregii documentații.

8. Drepturile și obligațiile părților

Utilizatorul este unicul responsabil pentru întreg conținutul existent în contul sau pentru orice încălcare a legii sau a drepturilor unei terțe persoane, inclusiv pentru încheierea, desfășurarea și încetarea contractelor sale de prestare de servicii cu persoanele juridice. Utilizatorul se obligă să folosească serviciile oferite de Prestator în deplină legalitate și cunoscând dispozițiile legale în vigoare cu privire la activitatea pe care o desfășoară și să respecte in totalitate prevederile legate de drepturile de autor si protecția datelor cu caracter personal in ceea ce privește datele introduse in sistem. De asemenea, utilizatorul își asuma întreaga răspundere pentru crearea, personalizarea, administrarea, gestionarea, acuratețea si legalitatea documentelor emise și a fișierelor trimise, prelucrate sau salvate cu ajutorul serviciilor oferite. Utilizatorul va procesa datele cu caracter personal conform prevederilor legale în vigoare și are obligația de a respecta legislația în acest domeniu, iar Producătorul nu poate fi făcut responsabil pentru niciun fel prejudicii sau încălcări ale drepturilor terțelor persoane.

Modificările tarifelor sau disponibilității serviciilor vor fi comunicate Utilizatorului prin e-mail sau prin notificări pe Platformă. Utilizatorul are obligația de a preveni accesul persoanelor neautorizate la datele contului de Utilizator. Utilizatorul nu are dreptul de a modifica în niciun fel Platforma utilizată în temeiul prezentului Contract. Utilizatorul se obligă să utilizeze Platforma în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare referitoare la propria sa activitate, drepturile de proprietate intelectuală și datele cu caracter personal. Utilizatorul este singurul responsabil pentru legalitatea și corectitudinea datelor introduse în Platformă. Este responsabilitatea Utilizatorului să se conformeze cerințelor hardware și software necesare pentru buna funcționare a Platformei.

Termenul "Informații Confidențiale" din prezentul Contract înseamnă orice informație referitoare la termenii prezentului Contract și în legătură cu Ember Software SRL sau cu Utilizatorul Înregistrat, care nu sunt disponibile în mod public, inclusiv, dar fără a se limita la:

  1. informații referitoare la marketing, publicitate sau la alte asemenea activități;
  2. informații referitoare la rezultatele vânzărilor, informații colectate din rapoartele de studiu de piață referitoare la produsele dezvoltate și/sau comercializate;
  3. informații referitoare la politici, tactici sau strategii comerciale;
  4. orice informație cu privire la care părțile acestui Contract au o obligație de confidențialitate față de un terț;
  5. informații tehnice și know-how;
  6. informații referitoare la management, strategie corporativă sau dezvoltarea de noi oportunități de afaceri;
  7. condiții de afaceri cu clienții sau furnizorii.

Părțile acestui Contract convin să nu utilizeze informațiile confidențiale de care iau la cunoștință pe parcursul derulării Contractului, cu excepția cazurilor în care acest lucru este necesar pentru îndeplinirea obligațiilor care le revin în temeiul prezentului Contract, iar părțile convin să nu divulge niciunei terțe părți informațiile confidențiale, decât cu acordul prealabil scris al celeilalte Părți.

Părțile convin să limiteze divulgarea de informații confidențiale în cadrul propriei organizații la acei angajați ai acestora pentru care o astfel de divulgare este strict necesară în scopul respectării obligațiilor asumate în baza prezentului Contract și să se asigure că aceștia au obligația de păstrare a confidențialității în ceea ce privește informațiile confidențiale si datele cu caracter personal și că acționează mereu respectând GDPR și obligațiile din prezentul Contract.

Obligația de confidențialitate a părților care decurge din acest document se va prelungi și după încetarea prezentului Contract, indiferent de motiv și va rămâne în vigoare pe o perioadă de 2 ani de zile.

Obligația de confidențialitate nu se va aplica informațiilor confidențiale care:

  1. erau deja cunoscute și disponibile public înainte de a fi primite de la cealaltă parte;
  2. au fost divulgate de către un terț care nu a încălcat, la rândul său, nicio obligație de confidențialitate față de părți;
  3. se aflau în domeniul public în momentul primirii sau au intrat ulterior în domeniul public prin alte mijloace decât prin încălcarea prevederilor acestei clauze; și
  4. trebuie să fie dezvăluite în conformitate cu legislația aplicabilă sau cu un ordin al unei instanțe competente sau la cererea obligatorie a unei autorități. Cu toate acestea, această dezvăluire va fi făcută după ce partea respectivă transmite celeilalte părți o notificare prealabilă rezonabilă referitoare la o astfel de divulgare, astfel încât cealaltă parte să aibă posibilitatea să conteste sau să limiteze un astfel de ordin ori să renunțe la conformitatea cu prevederile prezentului Contract. În orice situație, în cazul în care partea nu poate notifica cealaltă parte prompt sau dacă nu poate obține un ordin de protecție sau alt remediu, sau dacă cealaltă parte nu respectă prevederile prezentului Contract, prima parte va divulga numai acea parte din Informațiile Confidențiale care i se solicită în mod legal și va depune eforturi rezonabile pentru a obține asigurări că Informațiile Confidențiale solicitate continuă să fie tratate ca fiind confidențiale, atât în legătură cu ordinul judecătoresc sau actul respectiv al autorității publice, cât și atâta timp cât se află în posesia noii părți destinatare.

Fiecare parte este obligată să ia toate măsurile de securitate rezonabile (cel puțin în măsura în care acestea sunt necesare pentru protejarea propriilor Informații Confidențiale) pentru a păstra confidențialitatea oricăror Informații Confidențiale.

9. Drepturi de proprietate intelectuală

Prezentul Contract nu acordă Utilizatorului niciun drept asupra mărcilor de comerț sau de servicii ale Producătorului, niciun drept de proprietate intelectuală asupra Platformei, componentelor acesteia sau materialelor asociate. Toate drepturile care nu sunt acordate expres în temeiul prezentului Contract rămân ale Producătorului. Utilizatorul se obligă să respecte in totalitate prevederile legate de drepturile de autor si protecția datelor cu caracter personal in ceea ce privește datele introduse în sistem. Utilizatorului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut in orice alt context decât cel original intenționat de Revisal Plus, includerea oricărui conținut în afara site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Ember Software SRL asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, inclusiv sub altă formă, decât cu acordul scris expres al Ember Software SRL.

Termenul „Drepturi de Proprietate Intelectuală” din prezentul Contract, înseamnă: mărci, mărci de serviciu, drepturi în denumiri comerciale, denumiri oficiale, logo-uri sau forme de prezentare, brevete, modele de utilitate, drepturi asupra invențiilor, drepturi asupra programelor software, drepturi asupra desenelor înregistrare sau neînregistrate, drepturi de autor, drepturi asupra bazelor de date, drepturi asupra numelor de domenii sau URL-urilor, precum și orice alte drepturi similare în orice parte a lumii (inclusiv know-how și secrete comerciale) și orice alte drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv toate aplicațiile (și drepturile de a solicita și de a fi acordat), reînnoiri sau prelungiri, și drepturi de a pretinde prioritate de la, asemenea drepturi și toate drepturile similare sau echivalente sau forme de protecție care subzistă sau vor subzista, acum sau în viitor, în orice parte a lumii.

Utilizatorul Înregistrat recunoaște că toate Drepturile de Proprietate Intelectuală cu privire la Software și orice Mentenanță aparțin și vor aparține Ember Software , iar Utilizatorul Înregistrat Revisal Plus nu va avea niciun drept cu privire la Software sau în legătură cu acesta, cu excepția dreptului de a folosi Software-ul în conformitate cu termenii prezentului Contract.

Utilizatorul Înregistrat are obligația de a notifica Ember Software, cât mai curând posibil, de la data la care acesta află de existența oricărei utilizări neautorizate a Software-ului de către orice parte terță și va lua toate măsurile și acțiunile necesare pentru a asista Ember Software în apărarea drepturilor de autor asupra Software-ului. Producătorul acordă Utilizatorului dreptul neexclusiv de utilizare a Platformei. Prin acest Contract nu se face niciun transfer de proprietate intelectuală între Producător și Utilizator. Producătorul rămâne titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra Platformei, componentelor acesteia, precum și asupra documentației care o însoțește.

Această Platformă nu poate fi decompilată, dezasamblată sau recompilată fără autorizarea expresă a Producătorului. Platforma este licențiată ca produs unic.

10. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal in cazul prezentului contract se realizează in mod legal bazându-se pe temeiul juridic prevăzut la art. 6 alin. (1), pct. b, din Regulamentul UE 679/2016, respectiv:

  • prelucrarea este necesara pentru încheierea sau executarea unui contract;

Astfel:

Niciuna dintre părți nu are dreptul, fără acordul scris al celeilalte părți:

  1. de a face cunoscut contractul sau orice prevedere a acestuia unei terțe părți, în afara acelor persoane implicate în îndeplinirea contractului;
  2. de a utiliza informațiile și documentele obținute sau la care are acces în perioada de derulare a contractului, în alt scop decât acela de a-și îndeplini obligațiile contractuale.

Dezvăluirea oricărei informații față de persoanele implicate în îndeplinirea contractului se va face confidențial și se va extinde numai asupra acelor informații necesare în vederea îndeplinirii contractului. Părțile contractului, în calitate de operatori, prelucrează datele cu caracter personal ale persoanelor fizice precizate în contract sau furnizate reciproc, cu ocazia semnării și pe parcursul executării contractului, cum ar fi, dar fără a se limita la persoanele de contact, reprezentanții părților, responsabili de contract, avaliști sau fideiusori în calitate de „persoane vizate”, în scopul executării acordului și altor interese legitime ale părților, cum ar fi, dar fără a se limita la prevenirea fraudei, realizarea raporturilor interne, comunicări comerciale etc., cu respectarea prevederilor Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date pe teritoriul Uniunii Europene. In conformitate cu Regulamentul UE nr. 679/2016-GDPR, interesul legitim este considerat un interes care trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie legal, să fie un interes real, concret și actual, deoarece urmărește atingerea unui interes comercial între părțile prezentului contract. Părțile se obligă să asigure securitatea, confidențialitatea și exactitatea informațiilor colectate, scop în care vor aplica toate măsurile tehnice și organizatorice necesare. Datele cu caracter personal nu sunt transferate în alte state fără consimțământ expres în acest sens, fiind utilizate exclusiv de părți, prin persoane autorizate, și împuterniciții acestora, după caz. Informațiile sunt păstrate pe o perioadă determinată, conform procedurilor interne ale Părților, până la îndeplinirea scopului prelucrării, fiind ulterior șterse/anonimizate sau arhivate in baza Legii nr. 31/1990 și ale Ordinului MFP 2634/2015 privind arhivarea documentelor. Persoanele vizate au dreptul la informare, acces, rectificare, ștergere, opoziție și portarea datelor personale prelucrate, precum și de a se adresa cu plângere la ANSPDCP (în cazul în care acestea au suferit un prejudiciu de imagine care poate fi dovedit). Pentru exercitarea acestor drepturi, persoanele vizate se pot adresa părților cu o cerere scrisă și semnată, la adresele de corespondență prevăzute în contract. În conformitate cu prevederile art. 12 și 13 din Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal, părțile se obligă să aducă la cunoștința propriilor salariați/împuterniciți/colaboratori aceste drepturi, în măsura în care aceștia sunt sau pot deveni persoane vizate. Concluzionând, părțile prezentului contract declară activitatea de prelucrare ca fiind legală, deoarece se întemeiază pe temeiul juridic prevăzut la art. 6 alin. (1), pct. b, din Regulamentul UE 679/2016, respectiv, încheierea si executarea unui contract, iar persoanele vizate sunt informate asupra prelucrării. Utilizatorul va procesa datele cu caracter personal conform prevederilor legale in vigoare si are obligația de a respecta legislația in acest domeniu, iar Producătorul nu poate fi făcut responsabil pentru niciun fel prejudicii sau încălcări ale drepturilor terțelor persoane.

11. Contractul poate înceta:

  1. Prin acordul scris al părților in acest sens;
  2. Atunci când una dintre părți nu își respectă oricare dintre obligațiile prevăzute în prezentul Contract sau și le îndeplinește în mod defectuos, partea afectată va notifica partea în culpă, în scris, cu privire la această nerespectare și va oferi o oportunitate de a rezolva situația; cu toate acestea, în cazul în care neconformitatea nu este rezolvată în termen de 15 zile de la transmiterea notificării în format letric sau electronic, partea afectată poate rezilia Contractul prin transmiterea unei notificări de reziliere către cealaltă parte, fără nicio altă formalitate. Astfel, contractul se consideră reziliat de plin drept, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
  3. În măsura în care Utilizatorul decide să nu mai achite/prelungească abonamentul contractat pe o perioadă de 5 ani de zile, va opera automat ștergerea contului și a datelor asociate acestuia.
  4. Decizia unilaterala a uneia dintre părți, transmisă celeilalte părți cu minimum 30 zile calendaristice înainte de data stabilita pentru încetarea Contractului;
  5. În caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizației de funcționare a unuia din contractanți.
  6. Forța majoră: Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen și/sau in mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților si care nu poate fi evitat. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Atunci când prezentul Contractul dintre părți încetează, din orice motiv, toate drepturile acordate Utilizatorului înregistrat conform acestui contract vor înceta iar Utilizatorul înregistrat va înceta orice activitate autorizată prin prezentul contract.

12. Contractant independent

La îndeplinirea obligațiilor ce îi revin în baza prezentului Contract, Ember Software SRL va acționa, în orice moment, în calitate de contractant independent și va fi considerat ca atare. Nicio prevedere din prezentul Contract nu va fi interpretată ca transformând Ember Software SRL sau pe oricare dintre agenții acesteia în angajat, asociat sau agent al Utilizatorului înregistrați.

13. Nulitate parțială

În cazul în care orice prevedere din prezentul Contract va fi considerată ilegală, nulă sau inopozabilă, în tot sau în parte, atunci o astfel de prevedere sau o parte din aceasta, în măsura în care este ilegală, nulă sau inopozabilă, va fi considerată că nu face parte din prezentul Contract de și legalitatea, valabilitatea și opozabilitatea restului prezentului Contract nu vor fi afectate.

14. Cesiunea Contractului

Utilizatorul Înregistrat nu poate licenția, cesiona sau transfera, în tot sau în parte, drepturile și obligațiile dobândite în baza Contractului în legătură cu Software-ul.

Ember Software SRL este îndreptățită la o astfel de cesiune, cu condiția ca beneficiarul unei asemenea cesiuni sa fie autorizat in mod corespunzător în a continua să acorde Utilizatorului Înregistrat Revisal Plus toate si oricare drepturi astfel cum sunt ele acordate prin prezentul Contract.

15. Legea aplicabilă și competenta jurisdicțională exclusivă

Prezentul Contract și orice obligații rezultând din acesta va fi interpretat și guvernat în conformitate cu legislația din România.

Fiecare dintre părți acceptă în mod irevocabil că instanțele din Iași vor avea competența exclusivă de a soluționa orice litigiu care ar putea apărea din sau în legătură cu prezentul Contract și că, prin urmare, orice procedură care rezultă din sau în legătură cu prezentul Contract va fi dedusă spre soluționare în fața acestor instanțe.